Agility träning

Nu har våren kommit och vi har kommit igång med träningen igen. Igår var jag och Elva och tränade agility i ridhuset. Först körde vi tre övningar, vi var uppdelade i grupper om två och körde en kvart på var övning.

Meningen med slalomövningen var att få fram självständiga slalom där föraren kan lämna hunden medan den springer slalom, så att föraren kan placera sig närmare hindret. Så första gången tar ni slalomet först och sedan hindret. Andra gången springer hunden slalomet medan du försöker röra dig i ett v ut från slalomet, målet är att du ska kunna springa på utsidan av hindret medan hunden tar slalomet.

Övningen med hinder 22-24 är att du sätter hunden innan 22 och går bort och ställer dig vid ”FC”. Kalla in hunden med kroppen vänd bort från hindret. Nu gäller det att hunden inte hoppar hindret bakom din rygg utan kommer runt hindret och fram till dig. När hunden har förstått så genomför du framförbytet.

I den sista övningen ”idioten” tränade vi på våra threadles och tajta svängar. För att få tajta svängar måste du vänta tills hunden kommer fram till dig innan du vänder dig om så att du tvingar hunden att gå mellan dig och hindret.

 

Efter övningarna byggde vi upp banan som vi under förra träningen delade upp i smådelar för att köra den i sin helhet.

 

Jag var riktigt nöjd med Elva, hon börjar bli riktigt snabb och är väldigt lyhörd. Problemet är dock att hon suger lite väl mycket på tunnlar. Vi måste även träna mer på slalomet då hon bara kan ta fyra pinnar. På idioten skötte hon sig väldigt bra med tajta svängar, men vi kan fortfarande jobba på dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *